Natūralus stimuliatorius - karklo vanduo (Willow Watter)

Angliškai galima rasti informacijos įvedus paieškoje ,,Willow Water". Orchidėjų augintojai šį vandenį naudoja augalų imuniteto stiprinimui. Mat jame yra salicilo rūgšties, kuri naudinga augalams.
Kiek skaičiau tai tinka gluosnių ir karklų šakelės, bei kitų  Salix genties atstovų apie pieštuko storio šakelės. Darymo būdai būtų keli, sukarpyti smulkiai šakeles (apie 1-2 cm) ir:


  1. Užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti per naktį-parą ir nukošti.
  2. Užpilti drungnu, kai kur rašo, jog tinka ir šaltas vanduo iš čiaupo, bei palaikyti keletą dienų, tada nukošti.
Kadangi kieme auga Salix matsudana (kraipusis gluosnis) tai būtent jo šakeles ir panaudojau. Pašalinau ploniausias ir padžiūvusias šakeles. Nors ne visos buvo rekomenduojamo storio, bet sukarpiau ir plonesnes:
Vandenyje išsiskiria salicilo rūgštis. Panaudojimo būdų taip pat keletas: galima purkšti, laistyti, mirkyti sėklas prieš sėją, pamirkyti auginukus. Tinka naudoti tiems augalams, kuriems reikia paskatinti šaknų augimą ar stiprinti imunitetą.




Kai kur rašoma, jog karpyti reikia kuo smulkiau, tad pasistengiau ir gavosi nemenka krūvelė įvairaus storio šakelių





Aš gaminau pagal pirmą variantą ir atsargiai užpyliau karštu vandeniu. Ėmiau apie 0,5 litro stiklainį. Dar prieš pilant įdėjau metalinį šaukštą, sakoma, jog jis apsaugo stiklainį nuo sprogimo, kai pilamas karštas vanduo. Tad pavyko sėkmingai. Užsukau dangtelį ir palikau parai:


Po paros nukošiau ir vėl supyliau į stiklainį, bei užsukau. Šaltiniuose rašoma, jog šis vanduo tinkamas naudoti iki 2 mėnesių. Jei atmintis pokštauja geriau uždėti etiketę ir užsirašyti kada pagamintas vanduo. Pirmą kartą bandau šį vandenį tad apie rezultatus dar negaliu papasakoti. Žadu panaudoti orchidėjoms, bet daigeliams kurie atrodo silpni.

Temų grupės