Kaip kartais etiketėse pavadinamos kokosinės daiginimo tabletės? Kaip atskirti kokosinę tabletę nuo durpinės?

Dažnai pirkėjui kai kuriuos faktus apie prekes ir savybes reikia žinoti pačiam. Teko pastebėti, jog kokosinės daiginimo tabletės Lietuvos parduotuvėse kartais pavadinamos durpinėmis. Pernai to neteko užmatyti, o va šiemet būtent taip pavadintas ir pirkau:


Dažniausiai kokoso daiginimo tabletės būna brangesnės nei paprastos durpinės.Kokosinės kainuoja apie 22 lt už 50 vnt. 38 cm. Tokias pačias durpines galima įsigyti daug pigiau, kartais net perpus, aišku priklauso ir nuo parduotuvių, kai kuriose durpinės tabletės nepigiai kainuoja. Aš parduotuvėje už durpinių 5 vnt. mokėjau 1,40 lt. Taip pat kokosinių tablečių neteko matyti parduodamų po vieną vienetą, o durpinės daržo-sodo prekių, sėklų parduotuvėse būna po vieną vienetą.

Kokoso gaminiai skirti augalų auginimui dabar dažnai vadinami kokoso durpėmis, gal dėl to trumpinama ir prekyboje pavadinama ,,durpinėmis tabletėmis". Gali būti, jog dar ir kalbininkai nėra sugalvoję taisyklingo pavadinimo, todėl vadinama bendresniu.

Kaip atskirti kokosinę tabletę nuo durpinės?


Pagal faktūrą tabletes atskirti nėra sunku: kokoso tabletę sudaro kiek stambesni gabalėliai, būna išlindusio plaušo, tarsi siūliukų, o durpinėse stambesnių gabaliukų ir plaušo beveik nėra.

Palyginimui įdedu kaip atrodo šios tabletės. Keirėje kokosinė, dešinėje- durpinė:


Taigi matosi kokosinė dar ir šviesesnė. Aišku skirtingų gamintojų gali būti ir kitokių skirtumų ar panašumų, palyginau tik tokias, kurias turiu šiuo metu ir galima gauti Lietuvoje.

O va kaip atrodo šios tabletės jau išbrinkusios:



Mano turimos kokosinės išbrinksta greičiau nei durpinės. Kažkur teko skaityti, jog kokosinėse augalai dygsta greičiau. Tad padariau eksperimentą, kurį manau aprašysiu kai jau bus rezultatai :)

Temų grupės