Pomidorų daiginimas

Laiko rašymui  lieka vis mažiau- intensyviai darbuojuosi sėdama ir prie augaliukų namuose. Jau
greitai pradėsiu sėją ir šiltnamyje.

Šiandien pradėjau pagrindinę pomidorų sėją. Sėjau ne visus, o tik tų kurių sėklų daigumas neaiškus, bei senesnes sėklas. Sėjau būtent tiek kiek man reikės- be jokių "atsargų" kad būtų laiko atsėti jei nedygs. Specialistai, profesionalai tikriausiai sakytų jog per anksti, bet jų sėjimo rekomendacijos būna pritaikytos optimalioms dygimo ir auginimo sąlygoms, kurių pas mane nelabai yra, tad manau reikia atsižvelgti ir į tai. Pas mane lėčiau auga tiek paprikos tiek pomidorai, nes pietinius langus užstoja senos obelys, bei svyruoja temperatūra.

Sėjau į durpines tabletes. Kadangi tik 10 sėklų pasisėjau tai žymėjimas krapštukais ir lipniomis etiketėmis man daug laiko neužėmė:



Ši daigykla visai man patinka- tarnauja ne pirmus metus,o daiginant tabletėse: patogu jas sustatyti.  Yra 10 įdubimų joms, užsideda dangtis, tad nesunku kasdien pravėdinti.  Šiemet jau pasitarnavo daiginant petunijas, dabar tarnaus pomidorams:



 Išbandžiau ir sėjimą į kokoso lukštų substratą, kurį nesunkiai pasidariau iš šios plytos:

Dariau kaip nurodyta ant antros pusės: užpyliau tą plytą 3 litrais vandens ir palaukiau kol išbrinko, gerai išmaišiau, prisibėriau į indukus ir sėjau- labai paprasta ir smagu dirbti su šiuo substratu. Pernai šį substratą maišiau paprikoms su kitomis žemėmis tai joms patiko, tad nusprendžiau šiemet truputį pasėti į jį.

Nemažai augalų, sėtų anksčiau "išaugo" tabletes, šaknys lindo per kraštus tad teko kelti į vazoniukus:


Sodinimui, pikiavimui naudoju keturkampius juodus vazoniukus- turiu jų įvairių dydžių. Jie estetiškiau atrodo nei indeliai nuo grietinių ar jogurtų, juolab kad mano daigeliai auga pakankamai matomose vietose. Aišku šie vazoniukai kainuoja, bet naudoju ne pirmus metus:


 Štai toks buvo eilinis augalų maniakės darbadienis :)

Temų grupės