Menulis ir sėjimas

Kiekvienam rinktis kuo vadovautis sėjant ar sodinant augalus. Jei laiko turiu, žiūriu koks mėnulis ir kokiame zodiake jis yra. Nekopijuosiu kitų straipsnių tik parašysiu kokiuose puslapiuose ieškau informacijos sėdama ir sodindama augalus. Aišku šiek tiek patirties taip pat parašysiu :)

 Labai patinka šis straipsnis, jau ne pirmi metai juo vadovaujuosi: http://meileserdve.anastasija.lt/3/astrologija_sode.html O kokiame zodiake ir koks mėnulis sužinau čia: http://www.menuliokalendorius.info/ Labai paprasta ir lengvai suprantama informacija apie sodinimą pagal mėnulio fazes: http://www.alunta.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=473&Itemid=31

Į mėnulį aš žiūriu tik sodindama, sėdama, persodindama, laistymui ir kitiems darbams mėnulio dažniausiai nesirenku, nes tiek daug laiko neturiu.

Kadangi nuo pernai rašau sodo dienoraštį jau kaip ir galiu parašyti keletą savo pastebėjimų apie zodiako ženklus ir mėnulio fazes:

  • Priešpilniui esant vėžyje sėjau čilius, saldžiąsias paprikas, braškes - derėjo gerai, bet jau keli metai pastebiu, kad visgi teisybė, jog sėti po šiuo ženklu trapūs augaliukai ir ne visada atlaiko derlių. Bet vėžio ženklo neatsisakau dėl derlingumo, šiemet vėl sėsiu kai ką esant šiam ženklui.
  • Pagrindinę sėją pernai dariau pilnačiui esant svarstyklių ženkle- daržovės, prieskoniai tikrai gerai augo ir derėjo, o gėlės žydėjo. Pomidorų nespėjome valgyti ir vakuoti. Tiek , kad man nelabai pasiteisino, jog augalai būna atsparesni ligoms, nes ligos puolė. Šiemet taip nevengsiu šio ženklo, nes likau patenkinta derliumi:


  • Pomidorus ,,Vilma" sėjau priešpilniui esant vėžyje, bet persodinau juos jaunačiui esant jautyje- pasiligojo ir nunyko- gal tai tik sutapimas ir tiesiog netiko auginimo sąlygos, o ir senos sėklos buvo....

Šiemet sėjos sezoną atidarau sausio 20 dieną- bus priešpilnis jautyje. Sėsiu čilius, paprikas ir vazoninius, žemaūgius pomidorus. Žiūrėsiu ar pasiteisins šis ženklas, kai kurie daržininkai jį giria :)
Taip pat sėsiu ir sausio 24 arba 25 dienomis- bus priešpilnis vėžyje.
Kažkiek sėklų, jei dar turėsiu nepasėta įkišiu sausio 31 dieną- bus pilnatis svarstyklėse. Šiemet kirminų dienos- penktadieniai, bet aš jau tų kirminų dienų nežiūriu :)




Temų grupės